Збільшення відеобуфера на GeForce RTX 3070 забезпечило приріст мінімальної частоти кадрів

Експерименти по збільшенню обсягу відеопам'яті на картах GeForce RTX 30-ї серії не можна назвати чимось новим. Однак через зростання «апетитів» сучасних ААА-проєктів вони знову набули актуальності. Зокрема, збільшення відеобуфера з 8 до 16 Гбайт на моделі GeForce RTX 3070 дозволяє суттєво покращити плавність геймплею.

RTX 3070

YouTube-канал Paulo Gomes опублікував відеозвіт із заміни мікросхем пам'яті GDDR6 на чипи подвоєного обсягу. Результатом роботи ентузіастів стала неофіційна GeForce RTX 3070 16GB, яка, попри деякі нюанси, успішно справляється із запуском ігор. Нижче наведено виміри швидкодії Resident Evil 4 Remake з налаштуваннями графіки Very High. Як бачимо, 16-гігабайтна версія карти забезпечує набагато кращі показники 0,1% та 1% fps.

RTX 3070

До речі, про аналогічні експерименти іншого відеоблогера ми розповідали ще навесні 2021-го. Однак на той час питання нестачі відео-ОЗП ще не стояло так гостро. Сьогодні 8-гігабайтний буфер може доставити проблем в ААА-іграх, про що раніше цього місяця нагадала компанія AMD, а також наші колеги з Hardware Unboxed.

Обговорити в форумі (коментарів: 48)

Всі новини за 24.04.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: