AMD усунула проблему вигоряння CPU Ryzen 7000 у свіжій версії AGESA

Компанія AMD опублікувала другу заяву щодо виходу з ладу процесорів Ryzen 7000-ї серії. Чипмейкер вже визначив причину вигоряння CPU Zen 4 та для її усунення підготував свіжу версію AGESA. Як і припускалося, у «смерті» процесорів AM5 винна надмірна напруга SoC. У нових прошивках материнських плат вона буде обмежена на рівні 1,3 В.

«Ми з'ясували причину проблеми та вже поширили нову версію AGESA, яка вводить обмеження для певних шин живлення на материнських платах AM5, щоб запобігти роботі процесорів за межами специфікацій, включаючи обмеження напруги SoC на рівні 1,3 В. Жодна з цих змін не впливає на здатність наших процесорів Ryzen 7000 серії розганяти пам'ять за допомогою профілів EXPO або XMP чи підвищувати продуктивність за допомогою технології PBO.

Ми очікуємо, що всі наші партнери ODM випустять нову версію BIOS для своїх плат AM5 протягом наступних декількох днів. Ми рекомендуємо всім користувачам відвідати веб-сайт виробника материнської плати та оновити BIOS, щоб переконатися, що в системі встановлено останнє програмне забезпечення для їхнього процесора», — розповідає чипмейкер.

Усім, хто зіткнувся зі згаданою проблемою, слід звернутися до служби підтримки AMD. Як підкреслює чипмейкер, такі скарги розглядатимуться в першочерговому порядку.

Обговорити в форумі (коментарів: 155)

Всі новини за 28.04.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: