Intel запевнила, що процесори Core 14-го покоління (Meteor Lake) вийдуть до кінця року

Разом з оголошенням фінансових підсумків першого кварталу корпорація Intel нагадала про вихід процесорів Core 14-го покоління, відомих під кодовим ім'ям Meteor Lake. Їх реліз, як запевнили представники чипмейкера, відбудеться у другій половині цього року, а при виробництві буде використано технологію Intel 4 на основі екстремальної ультрафіолетової літографії. Компанія також підтвердила, що розробка техпроцесів Intel 3, 20A та 18A йде згідно з графіком.

Характерною рисою процесорів Meteor Lake стане багаточипове компонування. В них компанія об'єднає окремі кристали з x86-ядрами, графічним блоком, модулями SoC та I/O. За технологією Intel 4, згідно з наявною інформацією, виготовляється чиплет з x86-ядрами, тоді як для випуску інших мікросхем використовуватимуться різні техпроцеси, у тому числі TSMC. Наступного року корпорація планує представити процесори Arrow Lake та Lunar Lake.

В цей час Intel не розкриває всі подробиці про CPU Meteor Lake. Однак із неофіційних джерел відомо, що новинки запропонують до шести високопродуктивних ядер Redwood Cove та до 16 енергоефективних ядер Crestmont. В них Intel також може впровадити L4-кеш Adamantine, розташований у підкладці під кристалами. У разі настільної платформи LGA1851 модельний ряд Meteor Lake буде обмежений 35- та 65-ватними рішеннями, при цьому процесорів класу Core i7/i9 серед них не буде.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 25)

Всі новини за 28.04.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: