Процесори AMD Ryzen Threadripper 8000 з архітектурою Zen 5 вийдуть у 2025 році

Не встигла компанія AMD випустити чипи Ryzen Threadripper 7000 (Storm Peak) та платформу TR5, як почали з'являтися подробиці про майбутні CPU Ryzen Threadripper 8000-ї серії. Ці процесори отримали кодове ім'я Shimada Peak, базуються на мікроархітектурі Zen 5 та надійдуть у продаж на початку 2025 року. Іншими словами, приблизно півтора року CPU Storm Peak залишатимуться найпродуктивнішими рішеннями в асортименті AMD.

Ryzen Threadripper

Веб-видання DigiTimes повідомляє, що деякі великі замовники TSMC, включаючи AMD, MediaTek, Nvidia та Qualcomm, стараються відкласти перехід на 3-нм технологію. Це означає, що на нові 4-нм продукти від «червоних» нас чекатимуть і у 2025 році. До них відносяться вищезгадані процесори Ryzen Threadripper 8000-ї серії, в яких будуть використані 4- та 6-нм кристали. Аналогічна комбінація буде характерною і для настільних Ryzen 8000 (Granite Ridge), чий реліз відбудеться наступного року.

Що стосується характеристик процесорів Shimada Peak, то вони, на жаль, поки що залишаються невідомими. Традиційно чипи Ryzen Threadripper близькі за специфікаціями до серверних рішень, тобто у випадку 8000-ї серії прообразом стануть EPYC Turin, офіційний дебют яких заплановано на наступний рік. Імовірно, тоді ж з'являться перші подробиці про HEDT-чипи Zen 5.

Джерело:
DigiTimes

Обговорити в форумі (коментарів: 31)

Всі новини за 28.04.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: