Мобільні процесори Intel Meteor Lake можуть вийти під брендом Core Ultra

До кінця року Intel випустить сімейство процесорів Meteor Lake. Чипмейкер, судячи з усього, почне з релізу мобільних рішень, причому для новинок буде передбачений окремий бренд. Зразки таких процесорів почали з'являтися в онлайн-базах тестових пакетів.

Intel Meteor Lake

У бенчмарку Ashes of the Singularity було помічено процесор Intel Core Ultra 5 1003H. Це 18-потоковий «камінець» із вбудованою графікою на 128 виконавчих блоків (Execution Units) або 1024 шейдерних ядра. У розпорядженні iGPU також є 4 МБ кеш-пам'яті L2, а його тактова частота становила 2,1 ГГц.

Intel Meteor Lake
Intel Meteor Lake

На думку закордонних колег, така конфігурація iGPU забезпечить чипам Meteor Lake графічну швидкодію рівня дискретної відеокарти Arc A380. Багато в чому підсумкова продуктивність залежатиме від пропускної здатності оперативної пам'яті. Все ж в Arc A380 є незаперечна перевага в окремому буфері GDDR6.

Intel Meteor Lake

Нагадаємо, характерною рисою процесорів Meteor Lake стане багаточипове компонування. В них компанія об'єднала окремі кристали з x86-ядрами, графічним блоком, модулями SoC та I/O. Як орієнтовний термін релізу CPU Meteor Lake представники Intel вказують другу половину цього року.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Всі новини за 01.05.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: