Мобільні процесори Intel Meteor Lake можуть вийти під брендом Core Ultra

До кінця року Intel випустить сімейство процесорів Meteor Lake. Чипмейкер, судячи з усього, почне з релізу мобільних рішень, причому для новинок буде передбачений окремий бренд. Зразки таких процесорів почали з'являтися в онлайн-базах тестових пакетів.

У бенчмарку Ashes of the Singularity було помічено процесор Intel Core Ultra 5 1003H. Це 18-потоковий «камінець» із вбудованою графікою на 128 виконавчих блоків (Execution Units) або 1024 шейдерних ядра. У розпорядженні iGPU також є 4 МБ кеш-пам'яті L2, а його тактова частота становила 2,1 ГГц.


На думку закордонних колег, така конфігурація iGPU забезпечить чипам Meteor Lake графічну швидкодію рівня дискретної відеокарти Arc A380. Багато в чому підсумкова продуктивність залежатиме від пропускної здатності оперативної пам'яті. Все ж в Arc A380 є незаперечна перевага в окремому буфері GDDR6.

Нагадаємо, характерною рисою процесорів Meteor Lake стане багаточипове компонування. В них компанія об'єднала окремі кристали з x86-ядрами, графічним блоком, модулями SoC та I/O. Як орієнтовний термін релізу CPU Meteor Lake представники Intel вказують другу половину цього року.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Всі новини за 01.05.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: