Минулий квартал AMD завершила зі $139 мільйонами чистих збитків

Компанія AMD підбила фінансові підсумки першого кварталу, прозвітувавши про $5,35 млрд виторгу. Це на 9% менше від показників аналогічного періоду минулого року. Як і головний конкурент, попередній квартал AMD завершила зі збитками. Вони становлять $139 млн, тоді як у січні-березні 2022-го «червоні» отримали $786 мільйонів чистого прибутку.

AMD

Зниження доходів AMD насамперед пов'язане з низьким попитом на процесори та набори логіки для персональних комп'ютерів. Виторг відповідного підрозділу скоротився на 65% — з $2,1 млрд до $739 мільйонів. На думку керівництва AMD, перший квартал став «дном» для цього напряму бізнесу та надалі доходи зростатимуть.

AMD

Тим часом серверні процесори мають стабільний попит. Виторг AMD у цьому сегменті залишився на торішньому рівні ($1,3 млрд), щоправда, операційний прибуток упав на 65% — із $427 до $148 мільйонів. Щоб зберегти обсяги постачання, AMD довелося надати клієнтам додаткові знижки.

AMDAMD

Квартальний виторг AMD в ігровому сегменті склав $1,8 млрд (-6% щодо 2022-го). Тут компанія враховує доходи від продажу графічних процесорів та однокристальних систем для ігрових консолей. Вбудовані рішення, куди відносяться продукти як самої AMD, так і Xilinx, забезпечили $1,6 млрд виторгу(+163%). Нагадаємо, виробник FPGA-матриць Xilinx був поглинений у лютому минулого року.

AMDAMD

Щодо прогнозів на поточний квартал, то його AMD розраховує завершити з виторгом близько $5,3 мільярда.

AMD

Обговорити в форумі (коментарів: 64)

Всі новини за 03.05.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: