У Китаї представили новий x86-процесор Powerstar, який разюче схожий на CPU Intel

Китайський виробник мікросхем PowerLeader оголосив про випуск своїх процесорів архітектури x86 для внутрішнього ринку. Це процесори Powerstar 1-го покоління. Виробник стверджує, що вони швидше за інші китайські процесори Zhaoxin і Loongson, які випускаються давно і мають певні позиції та попит на китайському ринку.

PowerLeader позиціює лінійку процесорів Powerstar x86 для різних сегментів, включаючи освіту, урядові установи, енергетику, промисловість, фінанси, медицину, торгівлю та навіть для ігор. Компанія має плани з розвитку лінійки Powerstar і розраховує на продажі близько 1,5 мільйона процесорів на рік.

Вже представлені перші ПК та готові технічні рішення на базі нового CPU. Але жодних характеристик Powerstar поки що не озвучено. Було показано процесор з маркуванням PL PSTAR P3 P3-01105, який розрахований на робочу частоту 3,7 ГГц. Уважні користувачі відразу помітили, що зовні він напрочуд схожий Core i3-10105 з базовою частотою 3,7 ГГц під LGA1200.

Чи займається PowerLeader ребрендингом, випускаючи аналог Core, або це самостійна розробка — поки не ясно. Прояснити ситуацію допоможуть тести та огляди нових CPU, після того, як ПК на базі Powerstar стануть широко доступними на роздрібному ринку.

Джерела:
Wccftech
Duchuang.sznews

Обговорити в форумі (коментарів: 66)

Всі новини за 08.05.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: