Intel готується до скорочення витрат та чергової хвилі звільнень

Для корпорації Intel минулий квартал скінчився антирекордом. Чипмейкер прозвітував про $2,8 мільярда збитків, що є найгіршим показником за всю історію фірми. Цілком очікувано, що на цьому тлі в Мережі знову з'явилася інформація про скорочення в рядах процесорного гіганта.

Intel

Повідомляється, що Intel планує зменшити витрати до 10% залежно від підрозділу, а робочі місця можуть втратити до 20% співробітників деяких відділів. Наприкінці минулого року в компанії вже пройшла хвиля скорочень через падіння попиту на персональні комп'ютери. Цього разу тугіше затягнути пояси доведеться у тому числі підрозділам Client Computing Group та Data Center Group.

Сам процесорний гігант поки не розкриває точних цифр, але дійсно має намір вдатися до скорочення витрат та звільнень. Ось що представник Intel відповів нашим колегам із Tom's Hardware:

«Intel працює над прискоренням своєї стратегії, орієнтуючись у складних макроекономічних умовах. Ми зосереджені на виявленні шляхів зниження витрат та підвищення ефективності завдяки численним ініціативам, у тому числі скороченню робочої сили у всіх підрозділах компанії.

Ми продовжуємо інвестувати в ключові сфери нашого бізнесу, у тому числі наші виробничі підприємства в США, щоб забезпечити собі хороші можливості для довгострокового зростання. Це важкі рішення, і ми прагнемо ставитись до постраждалих співробітників з гідністю та повагою».

Обговорити в форумі (коментарів: 27)

Всі новини за 08.05.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: