Голова Phison попереджає про можливі банкрутства в NAND-галузі внаслідок зниження цін на пам'ять

Останні кілька кварталів на ринку флеш-пам'яті NAND зміцнилася тенденція до зниження середньої ціни мікросхем. Це безпосередньо впливає на доходи виробників, наприклад, за підсумками останніх трьох місяців 2022-го виторг чипмейкерів впав на чверть. Якщо ця тенденція збережеться, то деяким вендорам загрожуватиме банкрутство, вважає глава Phison Electronics Хейн-Сенґ Пуа (Khein-Seng Pua).

Phison

За оцінками аналітиків, п'ятірка провідних виробників 3D NAND втратила понад $10 мільярдів, оскільки була змушена знизити ціни на вже вироблені чипи. Для стабілізації ринку чипмейкери зменшили обсяги випуску мікросхем та, на думку глави Phison, можуть продовжити скорочувати виробництво. Попри ці заходи, у поточному кварталі твердотілі накопичувачі мають подешевшати ще на 5-10%, що не може не тішити кінцевих споживачів.

Якщо говорити про фінансові показники самої Phison, то вона завершила перший квартал із $328,6 мільйонами виторгу. Це на 18% менше, ніж у жовтні-грудні 2022 року. Компанія також звітувала про $17,9 млн збитків від інвестицій у Hosin Global Electronics, постачальника SSD та інших продуктів на базі пам'яті NAND та DRAM.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 40)

Всі новини за 09.05.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: