Оперативна пам'ять подешевшає на 15-20% за підсумками поточного кварталу

Аналітична компанія TrendForce поділилася оновленим прогнозом щодо ситуації на світових ринках пам'яті DRAM та NAND. Якщо раніше експерти очікували, що у другому кварталі мікросхеми подешевшають відповідно на 10-15% та 5-10%, то тепер показники зросли до 13-18% та 8-13%. Насамперед це пов'язано з надмірною пропозицією та великими складськими запасами чипів й готових продуктів.

DDR5

За оцінками TrendForce, оперативна пам'ять для персональних комп'ютерів та серверів за підсумками поточного кварталу в середньому подешевшає на 15-20%. Найсильніше зниження цін торкнеться рішень стандарту DDR4. Ринкова частка пам'яті DDR5 поки залишається порівняно невеликою та обмежена пропозиція перешкоджає різкому падінню цін. Однак привід збільшити обсяг ОЗУ буде й у власників останніх платформ Intel та AMD.

Рынок памяти

У разі ринку NAND основні тренди задають мобільний та корпоративний сегменти. Як підкреслюють аналітики, у цьому кварталі найбільше подешевшають SSD корпоративного рівня та накопичувачі UFS, на які припадає понад 50% загального споживання флеш-пам'яті. Попит на них має зрости у другому півріччі, а поки тиск на постачальників залишається високим, через що вони більш охоче пропонують знижки.

Джерело:
TrendForce

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

Всі новини за 09.05.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: