Китайська компанія Houmo.AI представила високопродуктивний чип для ШІ потужністю 35 Вт

Компанія Houmo.AI провела презентацію, на якій представила свій чип для високопродуктивних обчислень, пов'язаних зі штучним інтелектом. Це спеціалізований SoC під назвою HaloDrive H30, який здатний забезпечити продуктивність у 256 TOPS за низького енергоспоживання 35 Вт.

Чип HaloDrive H30 використовує власну унікальну архітектуру обчислень та зберігання даних. Це спільна технологія Houmo.AI та China Electric Vehicle 100. Чипи орієнтовані на масове виробництво по 12-нм техпроцесу. У HaloDrive H30 є виділені блоки для операцій штучного інтелекту IPU та пам'ять SRAM. В операціях формату INT8 тензорна потужність до 256 TOPS. Коефіцієнт енергоефективності становить 15 TOPS/Вт, що за оцінкою розробників у 7 разів краще за чипи традиційної архітектури.

Також представлений комплект для розробки програмного забезпечення Houmo Avenue. Цей SDK буде підтримувати PyTorch, TensorFlow та ONNX. Houmo Avenue сумісний з інтерфейсним синтаксисом CUDA та підтримує моделі програмування SIMD та SIMT.

Перші клієнти отримають чипи для тестування вже у червні. Одночасно виробник працює над розробкою наступного покоління H50, яке планують представити у 2024 році, а запустити масове виробництво планують у 2025 році.

Джерела:
Wccftech
Houmo.AI

Обговорити в форумі (коментарів: 26)

Всі новини за 15.05.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: