MediaTek візьме на озброєння графічні ядра Nvidia

Компанія MediaTek вирішила наслідувати приклад Samsung, ліцензувавши напрацювання одного з провідних розробників графічних процесорів. Як повідомляє веб-видання DigiTimes із посиланням на джерела в галузі, тайванці планують інтегрувати GPU Nvidia у флагманський процесор нового покоління для мобільних пристроїв. Це станеться вже наступного року.

Nvidia

Джерело повідомляє, що мобільні процесори MediaTek наступного покоління отримають просунуті ігрові можливості та підтримку штучного інтелекту. Nvidia має технології та ресурси, щоб розробити саме те, що потрібно для таких цілей. Однак цим співробітництво компаній не обмежиться. Вони також працюватимуть над рішеннями для ноутбуків із платформою WOA (Windows on Arm).

Нагадуємо, Samsung ліцензувала в AMD графічну архітектуру RDNA ще у 2019 році. Результатом цієї співпраці стала SoC Exynos 2200 з графічним ядром Xclipse 920, щоправда, її швидкодія виявилася дещо нижчою за конкурентів. Минулого місяця стало відомо про продовження угоди, тобто в найближчому майбутньому вийдуть нові однокристальні системи Samsung з графікою RDNA.

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

Всі новини за 16.05.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: