PowerColor Radeon RX 7900 XTX Red Devil може перегріватися через погано нанесену термопасту

На старті нового покоління відеокарт AMD RDNA 3 були проблеми з перегріванням Radeon RX 7900 XTX через неякісну конструкцію випарної камери. Виявляється, зі схожими проблемами можна зіткнутися і при покупці моделей з нереференсним охолодженням. У тому числі це загрожує відеокартам PowerColor Radeon RX 7900 XTX Red Devil.

Ігор Валоссек із ресурсу Igor's Lab розповів про свій досвід знайомства з даною моделлю PowerColor, яка оснащена потужним повітряним кулером. Він відразу помітив велику різницю температур між основним датчиком і показаннями гарячої точки Hotspot, які досягали значень 80°C та 110°C. Причина стала зрозумілою після розбору відеокарти. Термопаста нанесена нерівномірно, на поверхні були голі зони. На фото нижче вони виділені жовтим кольором.

При цьому з обох боків видавлені надлишки пасти, що говорить про велику кількість термоінтерфейсу. Виробник не заощаджував на пасті, але наніс її неакуратно.

Ігор очистив поверхню GPU та наніс нову пасту Alphacool Apex. Наноситься вона ковбаскою в центрі, цей метод Ігор вважає оптимальним для великих чіпів. Далі здійснюється акуратний монтаж без перекосів кулера під час встановлення.

Після оновлення пасти середня температура графічного процесора знизилася з 80 до 75°C, а температура в гарячих точках впала до 93-95°C.

Автор звернувся за коментарем до PowerColor, внаслідок чого була дана офіційна відповідь, що компанія підтверджує наявність проблем із виробничою лінією. Але це торкнулося невеликого відсотка відеокарт. PowerColor обіцяє впровадити нову пасту та використовувати інший метод встановлення кулера.

Джерела:
Igor's Lab
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 70)

Всі новини за 17.05.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: