Китайський процесор Powerstar виявився перейменованим Intel Comet Lake

Нещодавно писали про запуск нового китайського процесора Powerstar на базі архітектури x86. Виробник PowerLeader позиціонує його для внутрішнього ринку і говорить про значну перевагу Powerstar щодо відомих китайських CPU Zhaoxin та Loongson.

Але відразу після презентації користувачі звернули увагу на схожість характеристик нового процесора PStar P3-01105 з Intel Core i3-10105. І навіть візуально ці процесори виглядають однаково. Наразі цьому є пряме підтвердження. Робоча станція PowerLeader DP1UI-2 була протестована в Geekbench 5. І процесор PL 1st Gen PSTAR P3-01105 визначається програмою як представник сімейства Comet Lake. У нього 4 ядра (8 потоків), базова частота 3,7 ГГц та кеш L3 6 МБ при TDP 65 Вт. За всіма параметрами, це повна копія процесора Intel Core i3-10105.

Цікаво, що у виробника великі плани на серію Powerstar та дорожня карта з випуску нових моделей. Ймовірно, ці новинки також будуть перейменованими Intel. Самі процесори поставляються у складі готових систем та недоступні для окремої покупки на роздрібному ринку.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 103)

Всі новини за 26.05.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: