Intel показала в роботі 16-ядерний/22-потоковий процесор Meteor Lake

Напередодні офіційного відкриття виставки Computex 2023 корпорація Intel влаштувала демонстрацію мобільних процесорів Meteor Lake. Згідно з планами чипмейкера, реліз цих «камінців» відбудеться у другій половині року.

Meteor Lake

Демонстрація була присвячена можливостям Intel Meteor Lake у завданнях, пов'язаних зі штучним інтелектом. Для їхнього прискорення в нових процесорах є блок VPU (Versatile Processing Unit) на базі розробок компанії Movidius, яку Intel придбала у 2016 році. Він може використовуватися для розмиття фону під час відеоконференцій, відстеження рухів користувача та запуску нейромереж, на кшталт моделі Stable Diffusion.

Meteor LakeMeteor Lake

Однак у ході демонстрації Intel ненароком розкрила інші цікаві подробиці. Зокрема, інженерний зразок Meteor Lake «засвітив» наявність 16 ядер при 22 потоках. Ця конфігурація відповідає шести великим ядрам з підтримкою Hyper-Threading та десяти малим, причому два з них, згідно з доступною інформацією, знаходяться в кристалі із системною логікою (тобто формула 6+8+2). Нагадуємо, що в CPU Meteor Lake об'єднані чотири окремі кристали.

Meteor Lake

У тестовому ноутбуці процесор працював від 0,37 до 3,1 ГГц. Його оснащення включало сумарно 1,6 МБ, 18 МБ та 24 МБ кеш-пам'яті першого, другого та третього рівня відповідно. Інші характеристики, на жаль, поки що не розкриваються. Інформацію про можливе скасування настільних Meteor Lake-S чипмейкер не коментує.

Meteor LakeMeteor Lake

Джерело:
ComputerBase

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Всі новини за 29.05.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: