Nvidia ULMB 2 для моніторів з G-Sync забезпечить чіткість рухів із частотою «понад 1000 Гц»

Крім нових апаратних рішень для ШІ та технології Avatar Cloud Engine компанія Nvidia на Computex 2023 представила нову технологію Ultra Low Motion Blur 2 (ULMB) для швидкісних моніторів із синхронізацією G-Sync. Перша версія ULMB була представлена у 2015 році, і тепер вона виходить на новий рівень.

Технологія покликана забезпечити високу чіткість об'єктів, що рухаються, симулюючи високу кадрову частоту. Суть технології в тому, щоб підсвічувати пікселі в момент точного відображення кольору і не підсвічувати в момент переходу. Завдяки G-Sync вдається точно контролювати час відгуку та вертикальної розгортки для керування підсвічуванням у потрібний момент часу. І ULMB 2 працює навіть із високочастотними моніторами, де вікно для такого підсвічування дуже маленьке.

Наприклад, на моніторі з частотою 360 Гц технологія ULMB 2 забезпечить чіткість картинки, як на моніторі з теоретичною частотою оновлення 1440 Гц.

Монітори, які отримають сертифікат ULMB 2 повинні забезпечувати ефективну чіткість рухів більше ніж 1000 Гц, підтримувати ULMB 2 при максимальній частоті монітора та підтримувати яскравість понад 250 ніт із мінімальними перехресними шумами.

Монітори формату 1440p, які підтримують G-Sync і частоту 360 Гц, зможуть отримати підтримку ULMB 2 завдяки оновленню прошивки.

На цей час офіційно заявлено про сумісність із ULMB 2 двох моделей — Acer Predator XB273U F та ASUS ROG Swift PG27AQN. Незабаром цей список оновиться за рахунок ASUS ROG Swift Pro PG248QP та AOC AGON AG276QSG.

Джерело:
Nvidia

Обговорити в форумі (коментарів: 32)

Всі новини за 30.05.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: