Ринкова капіталізація Nvidia вперше перевищила трильйон доларів

Останніми місяцями курс акцій Nvidia демонструє стрімке зростання. Черговий сплеск інтересу до цінних паперів «зеленої» компанії був помічений після публікації фінансового звіту за попередній квартал. Сьогодні Nvidia подолала ще один важливий рубіж — ринкова капіталізація фірми перевищила один трильйон доларів. Це ставить «зеленого» чипмейкера в один ряд з іншими технологічними гігантами: Apple, Microsoft, Alphabet та Amazon. Вони переступили $1 трлн деякий час тому.

Хуанг

Головними факторами, що забезпечили Nvidia величезну ринкову капіталізацію, є домінування компанії у сфері ПК-геймінгу та галузі штучного інтелекту, що росте. Компанія досягла чималого успіху у сфері графічних процесорів, але з того часу переключилася на більш прибуткові ринки, такі як центри обробки даних, прискорення штучного інтелекту та розробка програмного забезпечення.

Nvidia

Не останню роль у зростанні вартості цінних паперів Nvidia зіграли її останні анонси в ході «нульового дня» виставки Computex 2023. Чипмейкер повідомив про старт масового виробництва збірки Grace Hopper Superchip, а також представив ряд продуктів для завдань, пов'язаних зі штучним інтелектом, включаючи суперкомп'ютер DGX GH200.

Обговорити в форумі (коментарів: 45)

Всі новини за 30.05.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: