Голова Nvidia не виключає, що майбутні GPU випускатимуть на заводах Intel

У майбутньому компанія Nvidia може розширити свій список підрядників для виробництва чипів. Непрямі натяки на це дав голова компанії Дженсен Хуанг під час пресконференції у Тайбеї, де зараз відбувається виставка Computex. Він заявив, що Nvidia стежить за успіхами Intel в освоєнні нових техпроцесів, і вони вселяють оптимізм.

Зараз Nvidia замовляє чипи у TSMC, але компанія має досвід співпраці з Samsung. Nvidia працює над диверсифікацією виробництва та відкрита до співпраці з усіма виробниками. Зазначимо, що вже були чутки про переговори з Intel Foundry Services (IFS) щодо виробництва деяких чипів Nvidia. Відомо, що на IFS планується виробництво базі техпроцесів Intel 4, Intel 3, Intel 20A, Intel 18A та Intel 16A.

Диверсифікація виробництва є очевидним кроком на тлі загострення відносин Китаю та Тайваню. Через складну політичну ситуацію Intel і TSMC будують зараз свої фабрики на території США, щоб нейтралізувати можливі ризики та перебої в ланцюжках постачання. Також зараз спостерігається вибухове зростання обчислень ШІ, що призвело до високого попиту на обладнання Nvidia. Це вимагатиме збільшення виробничих ліній для нарощування постачання чипів під нові прискорювачі обчислень.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Всі новини за 31.05.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: