Минулого кварталу постачання графічних ядер для ПК обвалилося відразу на 43%

Аналітична компанія Jon Peddie Research (JPR) опублікувала новий звіт про стан ринку графічних ядер для персональних комп'ютерів. За підсумками першого кварталу їх постачання становить 54,8 мільйона одиниць. Це на 43% менше від показників аналогічного періоду минулого року: у настільному сегменті падіння склало 40%, у ноутбучному — 45%. Звертаємо увагу, що у підрахунках експерти враховують як дискретні GPU, так і вбудовані в процесор графічні блоки.

AMD Navi 14
Фото Fritzchens Fritz

Якщо порівнювати з останнім кварталом 2022-го, то обсяги постачання GPU/iGPU для персональних комп'ютерів скоротилися на 14%. У разі AMD відвантаження графічних ядер впали на 7,8%, Intel втратила в обсягах поставок 17,5%, а Nvidia завершила квартал із 4,1% падінням. Лідером ринку, як і раніше, залишається корпорація Intel з часткою 68%, тоді як Nvidia та AMD відповідно належать 19% та 13% ринку.

Рынок видеоядер

Крім того, експерти JPR відзначають зниження постачання центральних процесорів. Порівняно з першим кварталом минулого року відвантаження впало одразу на 38,8%. Також згадується зниження постачання відеокарт на 12,6% щодо жовтня-грудня 2022-го. Більш детальна інформація буде опублікована у доповіді про стан ринку дискретних GPU.

Обговорити в форумі (коментарів: 49)

Всі новини за 01.06.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: