AMD проти Nvidia: «зеленим» належить 84% ринку дискретних відеокарт

Аналітична фірма Jon Peddie Research (JPR) підбила підсумки попереднього кварталу на ринку дискретних відеокарт (add-in boards). Експерти JPR вже зазначали, що у січні-березні постачання графічних ядер для персональних комп'ютерів обвалилося відразу на 43% щодо аналогічного періоду минулого року. У випадку відеокарт ситуація не набагато краща.

За підсумками перших трьох місяців 2023-го постачання відеокарт впало на 12,6% у поквартальному та на 38,2% у порівнянні з минулим роком. Найбільше втратила Nvidia — відвантаження відеокарт на «зелених» GPU скоротилися на 15,2% щодо кінця 2022-го. У випадку AMD падіння склало 7,5%, а Intel тим часом вдалося збільшити поставки (точні цифри не вказані). Усього ж за перший квартал було відвантажено приблизно 6,4 мільйона відеокарт. У JPR вважають, що відновлення ринку розпочнеться у другій половині цього року.

Якщо говорити про розстановку сил, то беззаперечним лідером є Nvidia, чиї GPU використовувалися у 84% всіх відеокарт, проданих у першому кварталі. Далі йде AMD з показником 12%, а корпорації Intel належить 4% ринку.

Джерело:
TechSpot

Обговорити в форумі (коментарів: 82)

Всі новини за 08.06.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: