Seagate готується до старту постачання 32-терабайтних HDD з технологією HAMR

Цього тижня Seagate Technology поділилася планами щодо розвитку асортименту жорстких дисків великої місткості. Не є таємницею, що для подальшого збільшення об'єму HDD компанія планує перейти на технологію термомагнітного запису HAMR (heat-assisted magnetic recording). Для перших комерційних жорстких дисків на її основі характерна місткість 32 ТБ, а їх поставки повинні розпочатися наступного кварталу.

HAMR

У 32-терабайтних накопичувачах з HAMR компанія Seagate використовує десять магнітних пластин та двадцять головок. Це компонування також буде характерним для 36-, 40-терабайтних та, ймовірно, більш містких жорстких дисків. Іншими словами, зростання місткості відбуватиметься шляхом збільшення густини запису даних на пластину. У лабораторіях Seagate вже є зразки магнітних пластин, на які можна записати 5 Тбайт інформації.

Що стосується жорстких дисків з традиційнішими технологіями запису, то в найближчі кілька місяців Seagate випустить 24-терабайтні HDD з перпендикулярним записом (PMR). Вони стануть останніми накопичувачами на базі PMR. Технологія черепичного магнітного запису (SMR), за оцінками Seagate, дозволить збільшити місткість HDD до 28 Тбайт, однак у пристроях місткістю від 30 Тбайт використовуватиметься HAMR.

Джерело:
AnandTech

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

Всі новини за 09.06.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: