LYNK+ знайшла спосіб, як зробити водоблоки для відеокарт доступнішими

Німецька компанія LYNK+, раніше відома як TechN, представила новий підхід до рідинного охолодження графічних прискорювачів. У рамках виставки Computex 2023 вона показала концепт модульної СРО, у якій пропонується використовувати водоблок із литого алюмінію. Ознайомитися з незвичайною новинкою вдалося відомому ентузіасту Роману «der8auer» Хартунгу.

Модульні системи рідинного охолодження не можна назвати чимось новим. Такі продукти, наприклад, багато років пропонує компанія Alphacool. Головна «фішка» рішення LYNK+ у водоблоці повного покриття. Він виконаний не за допомогою ЧПК-верстата із цільного шматка металу, а методом лиття з подальшою фінішною обробкою. Це дозволяє при великих обсягах виробництва суттєво зменшити вартість водоблоку. Як підкреслив der8auer, його ціна буде не більшою, ніж у повітряної системи охолодження відеокарти.

Всі інші елементи СРО (радіатор, вентилятори, помпа, шланги) є окремим модулем, який можна буде використати при апгрейді на відеокарту з аналогічним водоблоком. Для цього передбачено спеціальну систему з'єднань, причому користувачеві достатньо відкрутити/закрутити один болт. Що стосується ефективності такого рішення, то йому під силу охолодити Radeon RX 7900 XTX з 345-ватним енергоспоживанням у стрес-тесті FurMark.

Більше інформації про незвичайну систему охолодження для 3D-прискорювачів від LYNK+ є у відеозвіті Романа.

Обговорити в форумі (коментарів: 26)

Всі новини за 10.06.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: