Прискорювач AMD Instinct MI300X отримав 192 ГБ пам'яті HBM3

Разом з анонсом нових серверних чипів компанія AMD розкрила нові подробиці про сімейство прискорювачів обчислень Instinct MI300. Гібридний процесор для дата-центрів Instinct MI300, анонсований на початку року, тепер має назву Instinct MI300A. Друга новинка отримала ім'я Instinct MI300X та є ШІ-прискорювачем на базі архітектури CDNA 3-го покоління.

Для AMD Instinct MI300X теж характерне багаточипове компонування, але в його випадку чипмейкер вирішив обійтися без x86-ядер. Сумарно новинка налічує 153 мільярди транзисторів. Вона є прямим суперником Nvidia H100 та, наприклад, може використовуватися для роботи з великими мовними моделями. На тлі конкурента Instinct MI300X виділяється підтримкою 192 Гбайт пам'яті HBM3 із пропускною здатністю 5,2 Тбайт/с.

За допомогою інтерфейсу Infinity Fabric в одній системі можна буде об'єднати до восьми прискорювачів Instinct MI300X, отримавши півтора терабайта спільної пам'яті HBM3. Заявлено швидкість обміну інформацією до 896 Гбайт/с. На жаль, у ході презентації AMD не стала розкривати обчислювальну потужність нового прискорювача, наголошуючи на великому обсязі пам'яті. Зразки Instinct MI300X почнуть поставлятися партнерам чипмейкера наступного кварталу.

Обговорити в форумі (коментарів: 12)