Intel збудує в Магдебурзі напівпровідникову фабрику за €30 млрд

Корпорація Intel та Федеральний уряд Німеччини домовилися про будівництво комплексу з виробництва напівпровідників у Магдебурзі. Процесорний гігант побудує два нових підприємства (Fab 29 та Fab 39), а сумарні інвестиції перевищать 30 мільярдів євро. Це майже вдвічі більше суми, на яку Intel розраховувала спочатку (близько €17 млрд), проте приблизно третину всіх витрат покриють субсидії з боку місцевої влади.

Intel

З нового конвеєра мікросхеми почнуть сходити 2027 року. У Магдебурзі чипи будуть вироблятися за передовими технологіями ангстрем-ери (Intel 20A, 18A та «тонкішими»), причому Intel планує випускати як власну продукцію, так і мікросхеми для клієнтів Intel Foundry Services. Будівництво нових фабрик забезпечить близько 3000 постійних високотехнологічних робочих місць в Intel та десятки тисяч додаткових робочих місць у галузевій екосистемі.

Крім того, Intel днями домовилася з польською владою про будівництво підприємства з тестування та упаковки чипів у Вроцлаві. Воно теж буде запущено у 2027 році, а сумарний бюджет проєкту становитиме $4,6 млрд.

Джерело:
Intel

Обговорити в форумі (коментарів: 48)

Всі новини за 19.06.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: