Графічна архітектура AMD RDNA 2 знайшла застосування в SoC Exynos Auto V920 для автомобілів

Цієї весни Samsung та AMD продовжили угоду, в рамках якої південнокорейський гігант ліцензував графічну архітектуру RDNA для використання у власних однокристальних системах. Зустріти її можна буде в SoC Samsung Exynos для різних сегментів ринку, включаючи автомобільний. Одним із таких продуктів стала однокристальна система Exynos Auto V920.

Exynos Auto V920

Оснащення SoC Exynos Auto V920 включає десять ядер ARM Cortex-A78AE, графічне ядро Xclipse на базі архітектури RDNA 2-го покоління, контролер LPDDR5 та блок NPU, що відповідає за операції машинного навчання. Відзначається можливість роботи з шістьма дисплеями, просунута аудіосистема, підтримка до 12 камер та розширених функцій безпеки. Для виробництва однокристальної системи використовується 5-нм технологія. Про плани використати SoC Samsung Exynos Auto V920 у своїх автомобілях раніше оголосила компанія Hyundai.

Варто додати, що графічна архітектура RDNA 2-го покоління вже використовується в інформаційно-розважальних системах автомобілів. У нових Tesla можна зустріти відеоприскорювач на ядрі Navi 23 (найближчий аналог Radeon RX 6600), обчислювальної потужності якого достатньо для запуску сучасних відеоігор, на кшталт Cyberpunk 2077. Наприкінці минулого року на електромобілях Tesla став доступний Steam.

Tesla

Джерело:
SamMobile

Всі новини за 21.06.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: