Microsoft підвищує ціни на консоль Xbox Series X та підписку Xbox Game Pass

Корпорація Microsoft повідомила про плани підвищити рекомендовану ціну ігрової консолі Xbox Series X у більшості куточків планети. Зокрема, в Європі, починаючи з першого серпня, приставка офіційно коштуватиме €550. Разом з цим менш продуктивна Xbox Series S, як і раніше, коштуватиме €300, а за чорну версію з терабайтним накопичувачем, чиї поставки розпочнуться першого вересня, доведеться викласти від 350 євро.

Xbox Series X

Софтверний гігант також повідомив про підвищення цін на ігровий сервіс Xbox Game Pass. Наприклад, у Сполучених Штатах місячна передплата Xbox Game Pass Ultimate подорожчає з $15 до $17, тоді як ціна Xbox Game Pass збільшиться на один долар — до $11. Зміни набудуть чинності протягом найближчих місяців.

Справедливо відзначити, що головний конкурент Microsoft переглянув ціни майже рік тому. Наприкінці серпня Sony повідомила про підвищення рекомендованих цін на консоль PlayStation 5 на 10% для більшості ринків. Пояснювалося це рішення глобальною економічною ситуацією та високими темпами інфляції.

Джерело:
TechSpot

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Всі новини за 22.06.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: