Noctua випустила кріплення для встановлення кулера на «скальпований» процесор AMD AM5

Австрійська компанія Noctua підготувала ще один цікавий аксесуар для власників платформи AMD AM5. За допомогою монтажного набору NM-DD1 систему охолодження можна буде встановити на «скальпований» процесор Ryzen 7000-ї серії, тим самим покращивши температурний режим CPU на 10-15°C. Новинку було розроблено за участю відомого ентузіаста Романа «der8auer» Хартунга.

Noctua NM-DD1

«Зняття кришки та пряме охолодження кристала анулює гарантію на ваш процесор і несе певний ризик його пошкодження, так що це безумовно не для всіх, — розповідає Роланд Моссіг (Roland Mossig), генеральний директор Noctua. — Проте приріст ефективності просто вражає. Зазвичай він становить від 10 до 15°C, але в деяких випадках ми навіть бачили покращення майже на 20°C у поєднанні з нашими монтажними планками зі зміщенням. Тому ми впевнені, що це привабливий варіант для користувачів-ентузіастів».

Noctua NM-DD1

Придбати Noctua NM-DD1 можна через офіційний сайт вендора за €4,9. Втім, є можливість виготовити його самостійно. Для цього потрібно видрукувати відповідні проставки на 3D-принтері (STL-моделі доступні на Printables.com), а також придбати кілька болтів. Noctua опублікувала коротку інструкцію із встановлення.

Обговорити в форумі (коментарів: 20)

Всі новини за 27.06.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: