Фото дня: величезний процесор Intel Granite Rapids-AP для серверної платформи LGA7529

У лабораторіях Intel вирує робота над серверними процесорами Granite Rapids-AP для платформи Birch Stream, також відомої як LGA7529. Їхній реліз має відбутися наступного року, а в цей час чипмейкер тестує інженерні зразки новинок. У Мережі вже доступні фото таких «камінців».

Intel Granite Rapids

Як неважко зрозуміти з назви платформи, на «черевці» процесорів Intel Granite Rapids-AP знаходиться понад сім тисяч контактних майданчиків. Це значно більше, ніж у сучасних Sapphire Rapids (LGA4677), та пояснюється переходом на 12-канальну пам'ять DDR5-6400 та необхідністю забезпечити роботу більшої кількості високошвидкісних інтерфейсів, наприклад, кількість ліній PCI Express 5.0 зросте до 96 штук. Нижче можна порівняти розміри сокета LGA7529 та процесора LGA4189.

Intel Granite Rapids

В основу процесорів Intel Granite Rapids-AP ляже мікроархітектура Redwood Cove, а максимальна кількість ядер, за попередньою інформацією, становитиме 128 одиниць. Планується, що в них компанія використовуватиме багаточипове компонування та перейде на технологію Intel 3. Також варто додати, що для платформи LGA7529 заявлено підтримку процесорів з тепловим пакетом до 500 Вт.

Intel Granite Rapids

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 25)

Всі новини за 27.06.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: