Фото дня: величезний процесор Intel Granite Rapids-AP для серверної платформи LGA7529

У лабораторіях Intel вирує робота над серверними процесорами Granite Rapids-AP для платформи Birch Stream, також відомої як LGA7529. Їхній реліз має відбутися наступного року, а в цей час чипмейкер тестує інженерні зразки новинок. У Мережі вже доступні фото таких «камінців».

Як неважко зрозуміти з назви платформи, на «черевці» процесорів Intel Granite Rapids-AP знаходиться понад сім тисяч контактних майданчиків. Це значно більше, ніж у сучасних Sapphire Rapids (LGA4677), та пояснюється переходом на 12-канальну пам'ять DDR5-6400 та необхідністю забезпечити роботу більшої кількості високошвидкісних інтерфейсів, наприклад, кількість ліній PCI Express 5.0 зросте до 96 штук. Нижче можна порівняти розміри сокета LGA7529 та процесора LGA4189.

В основу процесорів Intel Granite Rapids-AP ляже мікроархітектура Redwood Cove, а максимальна кількість ядер, за попередньою інформацією, становитиме 128 одиниць. Планується, що в них компанія використовуватиме багаточипове компонування та перейде на технологію Intel 3. Також варто додати, що для платформи LGA7529 заявлено підтримку процесорів з тепловим пакетом до 500 Вт.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 25)

Всі новини за 27.06.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: