Помилка змусила Intel призупинити постачання серверних чипів Sapphire Rapids

У серверних процесорах Intel Xeon Scalable 4-го покоління (Sapphire Rapids) виявлено «баг», який змусив чипмейкера призупинити їх постачання. Повідомляється, що деякі моделі CPU не відвантажуються клієнтам Intel із середини поточного місяця. На цю мить процесорний гігант зайнятий усуненням недоліку через оновлення прошивки та розраховує відновити поставки, як тільки переконається в ефективності рішення.

Sapphire Rapids

«Нам стало відомо про проблему в деяких процесорах Intel Xeon 4-го покоління SPR-MCC (Medium Core Count), яка може переривати роботу системи за певних умов, і ми активно вивчаємо її. Вона не спостерігалася під час роботи з комерційно доступним програмним забезпеченням, та інші моделі процесорів Intel Xeon 4-го покоління (наприклад, XCC та HBM) не проявляли цієї проблеми. З обережності ми призупинили поставки деяких SPR-MCC, поки не переконаємося в виправленні прошивки, і очікуємо, що поставки будуть продовжені найближчим часом», — розповів представник Intel виданню Tom's Hardware.

Інакше кажучи, флагманські моделі процесорів Intel Sapphire Rapids вищезгадана проблема оминула. Вона стосується тільки CPU з кількістю ядер до 32 одиниць, які виконані на одному монолітному кристалі. Багаточипові процесори Sapphire Rapids, а також версії з вбудованим буфером HBM2e, як і раніше, відвантажуються клієнтам Intel.

Sapphire Rapids

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Всі новини за 29.06.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: