ASUS оснастила відеокарту GeForce RTX 4060 Ti роз'ємом M.2 для NVMe-накопичувача

ASUSTeK Computer показала цікаву модифікацію відеокарти GeForce RTX 4060 Ti Dual. Відмінною рисою новинки став роз'єм M.2 для твердотілого накопичувача. Відразу відзначимо, що це не аналог 3D-прискорювача Radeon Pro SSG, «фішка» якого полягала у використанні SSD як додатковий відеобуфер.

Задум ASUS полягає в тому, щоб більш ефективно використовувати слот розширення PCI Express x16, в який встановлена відеокарта. Нагадуємо, що GeForce RTX 4060 (Ti) оснащені інтерфейсом PCI-E 4.0 x8. Лінії, що залишилися, можна використовувати для підключення інших пристроїв, зокрема NVMe-накопичувачів, причому в теорії на подібній відеокарті можна розмістити відразу два роз'єми M.2.

Крім того, встановлений на відеокарті SSD буде отримувати додаткове обдування, що може бути актуально при використанні високошвидкісних пристроїв з «гарячою вдачею». В іншому перед нами звичайна GeForce RTX 4060 Ti.

В цей час вищеописана ASUS GeForce RTX 4060 Ti Dual має статус концепту. І поки важко сказати, чи надійде вона колись у продаж.

Джерело:
ASUS

Обговорити в форумі (коментарів: 46)