Nvidia та партнери вже використовують оновлений роз'єм живлення 12VHPWR

Днями ми розповідали, що Nvidia разом з організацією PCI-SIG працює над оновленим роз'ємом живлення 12VHPWR. Він отримав назву 12V2x6 та має низку покращень, спрямованих на зменшення ймовірності оплавлення роз'єму. Що найцікавіше, деякі з цих покращень Nvidia вже активно використовує.

12VHPWR

Веб-видання Igor's Lab звернуло увагу, що роз'єм живлення на відеокарті GeForce RTX 4070 Founders Edition відрізняється від 12VHPWR, яким оснащувалися старші моделі. У новому варіанті контакти сигнальних ліній стали помітно коротшими. Тобто все буде працювати тільки якщо кабель живлення щільно вставлений у роз'єм, що унеможливлює неправильне підключення. Нагадаємо, що помилку користувача Nvidia вважає головною причиною оплавлення роз'єму живлення на GeForce RTX 4090.

12VHPWR12VHPWR
Роз'єм живлення MSI GeForce RTX 4080 Gaming X Trio White та RTX 4070 Gaming X Trio

Оновлений роз'єм також взяли на озброєння AIB-партнери Nvidia, зокрема компанія MSI. Вона оснащує їм не лише відеокарти, на кшталт GeForce RTX 4070 Gaming X Trio, а й блоки живлення. Проте повноцінний перехід на 12V2x6 відбудеться тільки після того, як організація PCI-SIG затвердить відповідний стандарт.

Обговорити в форумі (коментарів: 53)

Всі новини за 05.07.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: