Зниження цін на оперативну пам'ять сповільниться у цьому кварталі

Останні кілька кварталів зміцнилася тенденція до зниження ціни мікросхем пам'яті DRAM. Щоб зупинити її виробники, серед іншого, скорочують обсяги виробництва чипів. Як зазначають експерти TrendForce, ця стратегія вже почала давати результати. У поточному кварталі падіння цін суттєво уповільниться, проте це не означає повного закінчення кризи для виробників.

DRAM

Якщо минулого кварталу мікросхеми DRAM подешевшали на 13-18%, то в поточному падіння цін, за оцінками TrendForce, не повинно перевищити 5%. У разі пам'яті для персональних комп'ютерів найбільше подешевшає DDR4. Вендори, як і раніше, не можуть позбутися надлишків цих мікросхем, що безпосередньо впливає на ціни модулів ОЗУ. В той самий час планки DDR5 подешевшають не так сильно. Дані по всіх сегментах наведені у таблиці нижче.

Згідно з прогнозами аналітиків, зупинити вищезгадану тенденцію на ринку пам'яті DRAM вдасться лише наступного року. Це означає, що у споживачів ще як мінімум пів року буде можливість збільшити обсяг оперативної пам'яті у своїх ПК за привабливою ціною.

DRAM

Джерело:
TrendForce

Обговорити в форумі (коментарів: 26)

Всі новини за 05.07.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: