Розкрито головні специфікації мобільних чипів Intel Meteor Lake

У найближчі кілька місяців корпорація Intel випустить нове покоління мобільних процесорів, відоме під кодовим ім'ям Meteor Lake. Чипмейкер поки не розкриває детальних специфікацій новинок, але вже надав своїм партнерам подробиці про модельний ряд. Відповідний слайд відразу опинився у вільному доступі.

Intel Meteor Lake

Нагадуємо, характерною рисою процесорів Intel Meteor Lake стане багаточипове компонування. В них компанія об'єднала окремі кристали з x86-ядрами, графічним блоком, модулями SoC та I/O. Мікросхема з x86-ядрами, згідно з наявною інформацією, виготовляється за технологією Intel 4, тоді як для випуску решти чиплетів використовуються інші техпроцеси, у тому числі TSMC.

Intel Meteor Lake

До сімейства Meteor Lake увійдуть чипи з тепловим пакетом від 7 до 45 Вт. Топові CPU запропонують шість високопродуктивних та вісім енергоефективних ядер, а також графічний блок Xe-LPG з вісьмома Xe-ядрами (1024 шейдерні процесори). Наголосимо, що стільки ж пропонує GPU у складі дискретної відеокарти Arc A380. Також цікавий той факт, що 55-ватні рішення для флагманських ноутбуків та мобільних робочих станцій належать до сімейства Raptor Lake.

Intel Meteor Lake

Офіційна презентація наступного покоління мобільних процесорів Intel, ймовірно, відбудеться на конференції Intel Innovation 2023 у другій половині вересня.

Intel Meteor Lake

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Всі новини за 07.07.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: