Процесори Intel Core 14-го покоління (Raptor Lake Refresh) можуть вийти у середині жовтня

Стала відома приблизна дата запуску наступного покоління процесорів Intel, відомого під кодовою назвою Raptor Lake Refresh. Китайське видання ECSM говорить про реліз десктопних чипів Core 14-го покоління на 42-му тижні цього року, який припадає на період з 17 по 23 жовтня. Спочатку будуть представлені оверклокерські моделі K-серії, а пізніше варіанти із заблокованим множником.

Вважається, що оновлені процесори Raptor Lake будуть підтримуватись усіма наявними материнськими платами LGA1700 з останньою версією BIOS. Винятком стане Core i7-14700K, який використовуватиме нову конфігурацію з 8 продуктивних та 12 енергоефективних ядер, і для нього може знадобитися спеціальна нова прошивка.

ECSM також згадує про платформу наступного покоління під назвою Arrow Lake. Це буде справжнє оновлення та нова архітектура у настільному сегменті з новим сокетом (ймовірно, LGA1851). Згадуються нові чипсети материнських плат Intel Z890, B860 та H810. А ось хаб H870 поки що не планується.

Зазначимо, що торік ECSM відзначилися точними даними про запуск Raptor Lake у жовтні замість запланованого вересневого анонсу. Тому нова інформація щодо термінів старту Raptor Lake Refresh може бути доволі точною.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 70)

Всі новини за 09.07.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: