Intel припиняє випуск лінійки комп'ютерів NUC

Корпорація Intel оголосила про плани згорнути ще один напрямок бізнесу. Процесорний велетень вирішив припинити випуск лінійки комп'ютерів NUC (Next Unit of Computing). Пересічним користувачам вона відома переважно завдяки різноманітним міні-ПК, однак у її рамках Intel також випускала еталонні платформи для ноутбуків та інші продукти.

Intel NUC

«Ми вирішили припинити прямі інвестиції в бізнес Next Unit of Compute (NUC) та змінити нашу стратегію, щоб дозволити нашим партнерам з екосистеми продовжувати інновації та зростання NUC. Це рішення не вплине на підрозділи Intel Client Computing Group (CCG) або Network and Edge Computing (NEX). Крім того, ми працюємо з нашими партнерами та клієнтами, щоб забезпечити плавний перехід та виконання всіх наших поточних зобов'язань», — йдеться у заяві Intel.

Офіційний анонс проєкту Intel NUC відбувся ще у 2012 році з однойменним міні-комп'ютером на базі мобільних процесорів Sandy Bridge. З того часу асортимент продуктів помітно зріс, наприклад, кілька років тому з'явилися комп'ютери з можливістю встановлення дискретної відеокарти. До речі, нещодавно дебютувала серія міні-ПК NUC 13 Pro (Arena Canyon) на чипах Core 13-го покоління.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 39)

Всі новини за 12.07.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: