Попередні специфікації чипів Intel Core 14-го покоління для настільних ПК

Восени Intel випустить десктопні процесори Core 14-го покоління, відомі під кодовим ім'ям Raptor Lake-S Refresh. Вони не принесуть нової мікроархітектури, але все ж таки зможуть похвалитися низкою нововведень, наприклад, більшими частотами та підтримкою більш високошвидкісного ОЗП. Також Intel планує наростити кількість ядер в процесорах класу Core i3/i5/i7.

Intel Core

У Мережі вже випливала інформація, що чипи Intel Core i7 14-го покоління, на кшталт Core i7-14700K, отримають конфігурацію «8+12», тобто 8 високопродуктивних та 12 енергоефективних ядер. Для нових процесорів Core i5 буде характерною є формула «6+8» або «8+8», а рішення класу Core i3 наростять кількість «великих» ядер з 4 до 6 штук. У разі Core i9 подібних нововведень не планується, проте частота boost-режиму має подолати 6-ГГц позначку.

Ще одним нововведенням Raptor Lake-S Refresh може стати механізм управління живленням Intel DLVR, щоправда, підтверджень цього поки що не надходило. У таблиці нижче приведено попередній модельний ряд CPU Core 14-го покоління для настільних ПК. Використовувати їх після оновлення прошивки можна буде у материнських платах на чипсетах Intel 600-/700-ї серії.

Intel Core

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 99)

Всі новини за 12.07.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: