Palit GeForce RTX 4060 Dual та StormX виконані у форматі карт розширення PCI-E 4.0 x8

Молодші відеокарти Nvidia Ada Lovelace використовують вісім ліній інтерфейсу PCI Express 4.0, проте виробники вважають за краще оснащувати їх повнорозмірним PCI-E x16, у якого працює лише половина ліній. У таких умовах моделі GeForce RTX 4060 Dual та StormX від компанії Palit можна назвати чимось незвичайним.

Вищезгадані відеокарти отримали укорочений інтерфейс PCI Express 4.0 x8. На продуктивності новинок це ніяк не позначається, але, наприклад, дозволяє встановити їх у слот розширення PCI-E x8, якщо він є на материнській платі. В іншому перед нами цілком звичні 3D-прискорювачі GeForce RTX 4060, обладнані двослотовими системами охолодження з одним і двома вентиляторами.

Що стосується причин, з яких вендори продовжують оснащувати карти GeForce RTX 4060 (Ti) повнорозмірним PCI Express x16, то до головних закордонні колеги відносять посилення конструкції, яке особливо важливо при використанні масивних систем охолодження. Ймовірно, виробники також хочуть зберегти зовнішній вигляд своїх продуктів, адже відеокарти класу GeForce x60 останні п'ятнадцять років використовували всі 16 ліній PCI-E.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 36)

Всі новини за 13.07.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: