Перші подробиці про сокет Intel LGA1851

Ігор Валоссек, автор порталу Igor's Lab, опублікував технічні характеристики роз'єму Intel LGA1851 під майбутні процесори Arrow Lake-S. Вже кілька років у настільному сегменті Intel зберігає LGA1700. І навіть процесори Raptor Lake-S Refresh, які вийдуть цієї осені, ще розраховані під старий роз'єм. Однак Core 15-го покоління перейдуть на нову архітектуру, під яку буде змінено і процесорний роз'єм.

Фізичний розмір сокету LGA1851 залишиться таким самим, як і у LGA1700. Це дозволяє припустити сумісність з існуючими системами охолодження. Проте монтажний тиск збільшиться, і для деяких кулерів знадобиться новий комплект кріплення.

Intel додасть до нових процесорів Arrow Lake-S додаткові чотири лінії PCIe 5.0 для підключення накопичувачів NVMe SSD. Для другого накопичувача NVMe буде виділено чотири лінії PCIe 4.0.

Нещодавно ми публікували дані витоків відносно прогнозованої продуктивності. Процесори Intel Arrow Lake-S повинні бути на 6-21% швидшими за минуле покоління при однаковій кількості ядер. Вихід Core 15-го покоління очікується у 2024 році.

Джерело:
Igor's Lab

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Всі новини за 18.07.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: