Чутки: ігрова консоль PlayStation 5 Pro вийде наприкінці 2024 року

У лабораторіях Sony вирує робота над оновленою ігровою консоллю PlayStation 5. Згідно з останньою інформацією, японці узялися до створення PS5 Pro під кодовим ім'ям Trinity ще на початку 2022-го та розраховують розпочати відправку комплектів для розробників вже цього листопада. У вільний продаж пристрій має надійти ближче до кінця наступного року.


Однокристальна система PS5 з нанесеним рідким металом

Основою PlayStation 5 Pro стане однокристальна система AMD Viola. Її головною відмінністю від SoC Oberon, яка використовується в PlayStation 5, є більш сучасний графічний модуль. Він налічуватиме 30 блоків WGP (WorkGroup Processors) або 60 Compute Units (CU) з, ймовірно, архітектурою RDNA 3-го покоління. Для порівняння, звичайна PlayStation 5 пропонує 36 CU на графічній архітектурі RDNA 2.

Крім того, згадується підвищення продуктивності трасування променів та перехід на більш високошвидкісні мікросхеми GDDR6. У Pro-версії консолі пам'ять працюватиме на ефективних 18 ГГц замість 14 ГГц. Закордонні колеги також припускають, що PS5 Pro може отримати підтримку технології FidelityFX Super Resolution 3 — відповіді AMD на Nvidia DLSS 3. Втім, її терміни виходу «червоні» все ще тримають у секреті.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 158)

Всі новини за 22.07.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: