ASUS готує GeForce RTX 4070 без роз'ємів живлення, включаючи білий варіант

Компанія ASUS до кінця року запустить у продаж спеціальну версію відеокарти GeForce RTX 4070 без зовнішніх роз'ємів живлення. Цю модель вперше продемонстрували на Computex 2023. Тепер дві такі відеокарти показали на виставці Bilibili World 2023 та підтвердили, що масове виробництво стартує восени.

Нова версія GeForce RTX 4070 має охолодження товщиною 2,3 слота. Збоку немає звичних роз'ємів живлення на 8 або 16 контактів.

Замість зовнішніх конекторів відеокарта має додатковий роз'єм для підключення до шини живлення на материнській платі. Така конструкція усуває проблему з прокладанням кабелю до відеокарти. Хороше рішення для перфекціоністів, які дуже стурбовані тим, як виглядає внутрішній простір їх ПК. Додатковий роз'єм має 16 контактів та може забезпечувати до 600 Вт потужності.

Для такої відеокарти потрібна відповідна материнська плата із додатковим роз'ємом. А позаду плати є роз'єм, куди безпосередньо підключається кабель живлення відеокарти. На фото він позначений GC_HPWR.

На виставці ASUS також показала дві плати із таким внутрішнім роз'ємом живлення. Це чорна Z790 TUF Gaming та TX Gaming B760-BTF WIFI з білими радіаторами та панелями. Продемонстровано і дві версії GeForce RTX 4070 у різних кольорах — із чорно-сірим та білим кожухом. Це дозволить користувачеві зібрати повний комплект у тій кольоровій гамі, яка йому більше подобається.

Очевидно, що вартість нових продуктів буде вищою за стандартний цінник на аналогічні моделі ASUS. Журналісти припускають, що виробник спочатку виведе на ринок обмежену кількість продуктів, щоб оцінити реакцію споживачів та перевірити попит на ринку.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 41)

Всі новини за 24.07.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: