Чутки: OpenAI може залучити 10 мільйонів прискорювачів Nvidia для створення нової моделі ШІ

Чат-бот ChatGPT з генеративним ШІ від компанії OpenAI продовжує підкорювати світ. Тепер у ChatGPT з'явиться офіційний додаток для Android, що зробить аудиторію користувачів ще більше. І OpenAI продовжує розробляти нові версії ChatGPT. Наступні моделі ШІ будуть ще складнішими та вимагатимуть більше обчислювальної потужності для навчання. Компанія Nvidia вже поставила близько 20 тисяч спеціалізованих прискорювачів для ШІ, у тому числі навчання моделі ChatGPT-4. Але в майбутньому запити OpenAI стануть ще масштабнішими.

Засновник китайської пошукової системи Sogou Ван Сяочуань стверджує, що OpenAI працює над моделлю ШІ, для якої може знадобитися 10 мільйонів графічних прискорювачів. Основним постачальником таких пристроїв є Nvidia, яка зараз випускає близько мільйона графічних чипів на рік. Тому постачання такої кількості GPU здається чимось неймовірним. Ще складніше уявити, яких витрат вимагатиме створення обчислювальної інфраструктури з такою кількістю пристроїв. Ван Сяочуань порівнює цей проєкт із висадкою на Місяць. Якщо компанія OpenAI зможе реалізувати його, то отримає тотальну перевагу у сфері штучного інтелекту.

Є ймовірність, що подібні заяви є помилковими чи просто покликані розігріти інтерес з боку потенційних інвесторів у сферу розробки ШІ.

Джерела:
Wccftech
MyDrivers

Обговорити в форумі (коментарів: 29)

Всі новини за 25.07.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: