Чутки: Intel готується до підвищення цін на актуальні процесори

У Мережі з'явилася інформація про плани Intel збільшити ціни на весь асортимент процесорів. Стверджується, що процесорний гігант вже повідомив своїх роздрібних партнерів про наміри оновити прайс-лист. Підвищення цін торкнеться як актуальних CPU, так і чипів, що готуються до випуску, на кшталт сімейства Raptor Lake-S Refresh. При цьому не уточнюється, які саме ринки торкнеться підвищення цін, й наскільки подорожчають процесори Intel.

Intel Core

Закордонні колеги пов'язують підвищення цін на чипи Intel зі збільшенням витрат на оновлення та створення нових виробничих потужностей. Зокрема, у найближчі кілька років чипмейкер збудує підприємство у Магдебурзі загальною вартістю 30 мільярдів євро. Для скорочення витрат Intel проводить реструктуризацію та позбавляється невигідних напрямів бізнесу, наприклад, нещодавно вона вирішила згорнути випуск комп'ютерів NUC.

Варто додати, що Intel вже підвищувала ціни на процесори для персональних комп'ютерів. На початку цього року вона підняла рекомендовані ціни на чипи для актуальної платформи LGA1700.

Джерело:
PCGamesHardware

Обговорити в форумі (коментарів: 30)

Всі новини за 26.07.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: