У лабораторіях Intel вже готові перші зразки процесорів Arrow Lake

Разом з оголошенням фінансових підсумків минулого кварталу представники Intel розповіли про прогрес розробки нових продуктів. Керівництво процесорного гіганта не пропустило можливості похвалитися, що освоєння передових технологічних норм йде згідно з графіком. В цей час компанія серійно виготовляє мікросхеми за технологією Intel 7, а вже у другій половині року відбудеться дебют процесорів Meteor Lake, при випуску яких використано техпроцес Intel 4 на базі EUV-літографії. До речі, ці CPU також зможуть похвалитися чиплетним компонуванням.

У лабораторіях Intel кипить робота і над більш «тонкими» технологічними нормами, зокрема Intel 3. Чипмейкер вже досяг необхідних показників щільності транзисторів, швидкодії та рівня виходу працездатної продукції для цієї технології. Вже в першій половині 2024-го на ринку дебютують серверні чипи Xeon сімейства Sierra Forest, для виробництва яких буде використано саме Intel 3.

Наступним етапом стане перехід на Intel 20A. У мікросхемах, випущених за цими нормами, будуть використовуватися транзистори RibbonFET й технологія PowerVia, яка передбачає подачу живлення зі зворотного боку кристала через міжкремнієві з'єднання. За технологією Intel 20A будуть вироблятись процесори Arrow Lake, причому на потужностях чипмейкера вже випущено перший степінг даних CPU. Згідно з прогнозами, процесори Arrow Lake-S при однаковій кількості ядер будуть на 6-21% швидше за Raptor Lake-S.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Всі новини за 28.07.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: