Вивчаємо систему охолодження від невипущеного флагмана GeForce RTX 40-ї серії

Ентузіасти з Китаю вирішили докладно ознайомитись із системою охолодження, якою Nvidia планувала оснастити флагманську відеокарту Ada Lovelace. Згідно з неофіційною інформацією, цей кулер повинна була отримати модель GeForce RTX 4090 Ti на повноцінному кристалі AD102, однак «зелені» скасували її випуск.

Відеокарта з такою системою охолодження зайняла б у системному блоці відразу чотири слоти розширення. Мабуть, найцікавішою особливістю невипущеного пристрою можна назвати розташування друкованої плати. При установці в комп'ютер PCB відеокарти буде розташована паралельно «материнці», а конектор PCI Express x16, судячи з усього, планувалося розмістити на дочірній платі.

Також цікавим є спосіб підключення додаткового живлення. На торці знаходиться роз'єм 12VHPWR, від якого до плати відеокарти підведено чотири сигнальні дроти та дві мідні шини. Що стосується самого радіатора, то крім випарної камери він містить 22 теплові трубки. Для його обдування Nvidia планувала використовувати одразу три вентилятори, а не два, як в інших відеокарт Founders Edition.

Джерело:
Goofish

Обговорити в форумі (коментарів: 32)

Всі новини за 31.07.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: