Свіжі подробиці про мобільні процесори AMD Ryzen 8000

У Мережі з'являються нові подробиці про процесори Ryzen 8000-ї серії, чий реліз заплановано на наступний рік. Зокрема, для мобільного сегменту «червоні» готують одразу кілька сімейств. Тут найбільший інтерес представляють чипи Strix Halo (або Sarlak), в яких AMD об'єднає ядра Zen 5 та потужний графічний блок із покращеною архітектурою RDNA 3-го покоління.

Якщо вірити неофіційним джерелам, у процесорах Strix Halo буде використано багаточипове компонування. Як і десктопні Ryzen 8000 (Granite Ridge), вони отримають два чиплети з вісьмома ядрами Zen 5 у кожному. Однак мікросхема введення-виводу істотно відрізнятиметься. У ній AMD розмістить графічний блок на 40 Compute Units з архітектурою RDNA 3.5, завдяки чому швидкодія iGPU наблизиться до рівня ігрових відеоприскорювачів.

До планів AMD також входить реліз сімейства процесорів Fire Range. Це наступники актуальних Ryzen 7045 (Dragon Range). За технічними характеристиками вони будуть близькі до настільних чипів Ryzen 8000, тобто обійдуться без потужної вбудованої графіки.

Для компактних, але водночас продуктивних ноутбуків AMD випустить гібридні процесори Strix Point. У них чипмейкер поєднає чотири ядра Zen 5 й вісім Zen 5c, а також графічний блок на 16 Compute Units з архітектурою RDNA 3.5. Не забула компанія і про пристрої мейнстрім-рівня, для яких вийде сімейство APU Hawk Point, грубо кажучи, «рефреш» актуальних Ryzen 7040 (Phoenix). Попередні характеристики новинок зібрані у таблиці.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Всі новини за 31.07.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: