Чистий прибуток AMD у другому кварталі впав до $27 мільйонів

Компанія AMD опублікувала новий фінансовий звіт, який розповідає про підсумки діяльності у другому кварталі. Виторг «червоного» чипмейкера за цей період склав $5,36 млрд, що хоч і на 18% менше від показників аналогічного періоду минулого року, але все-таки вище за початкові прогнози. Водночас чистий прибуток щодо другого кварталу 2022-го впав одразу на 94% — із 447 до 27 мільйонів доларів.

AMD

Якщо розглядати окремі напрямки бізнесу AMD, то найбільше падіння доходів у другому кварталі показав підрозділ, який займається процесорами та наборами логіки для персональних комп'ютерів. За підсумками квітня-червня він приніс компанії $998 мільйонів, що на 54% гірше за показники аналогічного періоду минулого року.

Ігровий сегмент минулого кварталу приніс AMD близько $1,6 млрд виторгу (-4% щодо 2022-го). Тут компанія відзначає зниження продажів ігрових графічних процесорів та стабільний попит на однокристальні системи для консолей Sony та Microsoft. Серверний підрозділ прозвітував про $1,3 млрд (-11%) виторгу, а вбудовані рішення принесли півтора мільярда доларів (+16%).

AMD

Третій квартал AMD розраховує завершити із виторгом близько 5,7 млрд доларів.

Обговорити в форумі (коментарів: 27)

Всі новини за 02.08.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: