SkatterBencher розігнав відеокарту Intel Arc A770 до 3586 МГц по ядру

Майстер спортивного розгону Пітер Плезье (Pieter Plaisier), відомий під псевдонімом SkatterBencher, відзначився в екстремальному оверклокінгу відеокарти Intel Arc A770. Він не тільки оновив рекорди цієї моделі в деяких популярних бенчмарках, але й опублікував текстовий та відеоматеріал, де докладно розповідається про процес та нюанси розгону топового 3D-прискорювача Intel.

В ході екстремальної бенч-сесії Пітеру вдалося «розкочегарити» графічний процесор Intel ACM-G10 до 3586 МГц. На жаль, у такому режимі відеокарта працювала нестабільно, тому для успішного завершення тестів частоту GPU довелося зменшити, наприклад, найбільший показник для завершення бенчмарку 3DMark становив 3012 МГц. Усього ж SkatterBencher може похвалитися найкращим результатом у дев'яти тестах 3DMark.

Під час експериментів Пітер зіштовхнувся із деякими проблемами, пов'язаними з особливостями відеокарти Intel Arc A770. Зокрема, відстань між монтажними отворами не дозволяють встановити поширені «GPU-стакани», через що йому довелося використати процесорний випарник рідкого азоту, розмістивши друковану плату відеокарти горизонтально. Більш детально про всі хитрощі розгону, на кшталт безпосереднього управління системою живлення через інтерфейс I2C, розповідається за посиланням.

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Всі новини за 03.08.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: