Чутки: Nvidia скорочує виробництво відеокарт та нарощує випуск H100

Останнім часом ми часто пишемо про високі ціни на відеокарти нового покоління та про низький попит на них. Також багато говорять про бурхливе зростання продажів обладнання для ШІ, де Nvidia є головним бенефіціаром. Автор каналу Moore's Law Is Dead поділився своїми інсайдами щодо ситуації навколо постачання 3D-прискорювачів Ada Lovelace. Нібито партнери Nvidia починають скорочувати виробництво відеокарт GeForce RTX. Випуск деяких моделей майже заморожений, хоча конвеєри TSMC завантажені по максимуму. Скорочення виробництва зачепило й старі прискорювачі обчислень серії A100. Причина в тому, що всі виробничі потужності виділені під чипи для Nvidia H100.

Одне з джерел каже, що на цей час вже сформувалися певні запаси чіпів Ada Lovelace, яких може вистачити на кілька місяців. З іншого боку, йдеться про зниження постачання до американських торгових мереж. Вже формується ситуація, коли попит вищий за пропозицію.

Також надходить тривожна інформація про те, що IT-компанії починають скуповувати відеокарти для навчання ШІ. Це стосується і відеокарт AMD Radeon. Поки що ситуація на ринку стабільна, але є шанси побачити новий великий дефіцит, як це було під час останнього майнінг-буму.

Щоб уникнути паніки, варто відзначити, що тимчасове скорочення виробництва GPU було б логічним рішенням на тлі низького попиту. Також звільнення 5-нм конвеєра TSMC  навряд чи дозволить збільшити виробництво чипів для прискорювачів H100 за технологією 4N.

Обговорити в форумі (коментарів: 64)

Всі новини за 03.08.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: